#Nyheter

IT och arbetsmiljö

IT och arbetsmiljö

Utvecklingen och den fantastiska tekniken vi har tillgång till idag ger oss möjlighet att anpassa vårt arbete utifrån våra behov. Att kunna arbeta där man själv väljer gör det möjligt att vara både kreativ och effektiv i sitt arbete. Det kan vara allt från att sitta i företagets lounge eller konferensrum, till att jobba hemifrån eller att få energin från ett café.

Om vi jämför med bilden ovan kan vi glatt konstatera att arbetsmiljön har blivit både en hygienfaktor och ickefråga. Jag vågar påstå att en uteslutande del av alla skrivbord som säljs idag är höj- och sänkbara för att vi ska få en bra ergonomi och arbetsmiljö. Vi omges även av energigivande interiör för att få den bästa möjliga arbetsmiljön. Hur ser det då ut med de verktyg vi arbetar med? Det många av oss kopplar ihop med arbetsmiljö inkluderar inte datorer, skrivare och övrig IT, det som faktiskt kan göra det möjligt att utnyttja potentialen i vår arbetsmiljö och möjligheten att jobba där vi är.

Har man som anställd möjlighet att fritt välja om man vill jobba på en PC eller Mac? Vilket systemstöd finns? Hur ofta byts datorerna? Och när de byts, går de då i arv för att maximalt pressa ur den sista droppen av processorkraft och minne som finns kvar? Vem är vinnaren som får en ny dator och vem är förloraren som får ärva en gammal? Man kan jämföra med löparskor. Hur kul är det att ärva någons löparskor och vilken arbetsmiljö bygger man med det tänket?

Den största anledningen till det här är oftast inte svårare än det faktum att det blir för dyrt att ta kostnaden för byte av flera datorer samtidigt. Genom hyra eller leasing av kontorsutrustning kan personalen alltid ha bra utrustning, samtidigt som det blir mindre kännbart ekonomiskt då man sprider kostnaden över tid. På så vis får man en bra arbetsmiljö som sträcker sig över hela företaget. Och har man dessutom möjligheten att jobba där man är får man ett hållbart företag där personalen trivs och det blir lättare att rekrytera nya kollegor allt eftersom företaget växer.

Vi hjälper er att ta fram en lösning som passar era behov kring IT och arbetsmiljö. Kontakta oss så berättar vi mer.

Tillbaka

Kontakta oss

Jens Alftin

Kundansvarig säljare

076-880 00 37

E-post

Mattias Lidbom

Kundansvarig säljare

070-672 08 25

E-post

dela