Kontorscenter K W Space 512x512
Search
Fredrik Lindström

”Allt fler företag efterfrågar återbrukade möbler”

Fredrik Lindström arbetar som ansvarig för inköp och försäljning på den nya enheten Cirkulära flöden på Kontorscenter sedan september 2022. Han märker av att intresset för cirkulära lösningar och återbrukade möbler ökar såväl företag, kommunala förvaltningar som privatpersoner. Som kund hos oss kan företagen både stärka sin miljöprofil och spara 30-70 procent på inköp av design- och kvalitetsmöbler, säger Fredrik.
 
Fredrik har lång erfarenhet inom framför allt inköp och försäljning. Innan han började på Kontorscenter jobbade han med inköp och försäljning på AllOffice i Hudiksvall. Dessförinnan ägde och drev han Pappershuset i Hudiksvall under fyra år och innan dess, en färghandel i Stockholm. Det som lockade honom att söka jobbet på Kontorscenter var, förutom arbetsuppgifterna, att det var ett familjeföretag med gott rykte och trevliga medarbetare.

– I min roll på Kontorscenter får jag kombinera mina kunskaper inom inköp och försäljning med mitt intresse för återbruk och hållbarhet. Det känns väldigt roligt att arbeta inom ett område som ligger så rätt i tiden och efterfrågas av kunderna, säger Fredrik.

Till Kontorscenter är alla välkomna – företag, offentliga organisationer och privatpersoner. Företaget erbjuder både återbrukade och nya design- och kvalitetsmöbler och inredning samt tjänster som bland annat rådgivning, projektledning, leverans, montering, flytt, inventering och finansiering. De återbrukade möblerna ställs ut, renoveras och lagerhålls på Östanbräcksvägen, i anslutning till butiken Kjelles i Hudiksvall. Ett lite mindre sortiment finns även i lokalerna på Bankgränd 3 i Hudiksvall. 
– De flesta som hör av sig till oss är privata företag eller offentliga organisationer som exempelvis skolor och förvaltningar. Antingen är de på väg att flytta till nya lokaler eller så gör de om befintliga lokaler och behöver hjälp med inredningsidéer, möbler och inredning. Många av dem efterfrågar lösningar som helt eller delvis består av återbrukade möbler och cirkulära flöden. Utifrån deras önskemål kommer vi med förslag på lösningar, säger Fredrik.

Kontorscenter erbjuder följande inom tjänsten Återbruk.

  • Inventering – Vi inventerar era befintliga möbler och ger rekommendationer om vad som kan återanvändas i er nya miljö.
  • Värdering/Inköp – Vi värderar möbler som inte längre fyller ett behov hos er, men som kan leva vidare hos någon annan och köper i många fall in dessa.
  • Försäljning/uthyrning – Vi både säljer och hyr ut begagnade/återbrukade möbler. De flesta är design- och kvalitetsmöbler i skick som nya. 
  • Renovering – Vi renoverar befintliga eller begagnade möbler till så nära ursprungsskick som möjligt genom till exempel tvätt, möbeltapetsering eller byte av delar.
  • Återvinning – Vi återvinner möbler, som är förbrukade och som inte går att renovera eller återanvändas, på ett så miljövänligt sätt som möjligt.


Enligt Fredrik händer mycket i branschen när det gäller cirkularitet och hållbarhet. Många leverantörer bygger möbler på ett sätt som enkelt går att reparera eller byta ut delar på och kunderna söker lösningar för att minska sitt klimatavtryck.
– Vi märker till exempel att det allt oftare ställs krav i upphandlingar att en viss procent av det som köps in ska vara återbruk. Det är toppen att företag och offentliga organisationer använder möbler som redan är producerade, i stället för att köpa nya. Tack vare att priset blir betydligt lägre, är det många som har råd att köpa designmöbler av hög kvalitet. Återbruk är bra för både miljön och plånboken, säger Fredrik.

På fritiden umgås Fredrik gärna med familjen. Mycket tid går åt till barnens idrottande. Han är lagledare i sonens hockeylag och engagerad i styrelsen i dotterns fotbollsklubb. Förutom fotboll tränar dottern även handboll och ridning.
– Vi har inga problem att sysselsätta oss på kvällar och helger direkt. Får vi någon tid över så finns det alltid något att fixa med huset. Nästa höst flyttar vi till en lägenhet på Kattvikskajen. Då får vi förhoppningsvis lite mer tid över, det ser jag fram mot, säger Fredrik.

Fredrik Lindström
Fredrik Lindström
Kontorscenter K W Space 512x512

Vi finns till för att hjälpa dig att skapa en funktionell, hållbar och inspirerande arbetsmiljö.

Våra kontor

Hudiksvall
Bankgränd 3
Gävle
Andra Magasingatan 3B
Bollnäs
Långgatan 26
Stockholm
Danderydsgatan 28

Kontakta oss

0650-547171
info@kontorscenter.se
Mån – Fre / 8:00 – 17:00

©2024 Kontorscenter i Hudiksvall AB

P33167 Large
Återbruksvecka

20% Off

Gäller på hela vårt återbrukssortiment förutom redan nedsatta produkter. 
Erbjudandet gäller till och med fredag den 15 mars.