Du visar för närvarande Kontorscenter i Hudiksvall förvärvar den lokala branschkollegan Varubolaget

Kontorscenter i Hudiksvall förvärvar den lokala branschkollegan Varubolaget

Kontorscenter säljer nya kvalitetsmöbler och inredning till företag och offentliga miljöer i hela landet. Varubolaget är störst i Norrland på återbrukade kontorsmöbler av hög kvalitet. Tillsammans har de erfarenhet och kunskap att kunna erbjuda kompletta lösningar till medvetna kunder med hållbarhet, kvalitet och arbetsmiljö i fokus.

-Återbruk ligger i tiden och återbrukade möbler av hög kvalitet är något som efterfrågas alltmer av våra kunder. Genom förvärvet av Varubolaget får vi både kompetensen och sortimentet direkt och kan erbjuda ett helhetskoncept med en blandning av nytt och återbrukat som passar de allra flesta, säger Tobias Franklin, VD på Kontorscenter.

Förvärvet ligger helt i linje med Kontorscenters långsiktiga strategi. Under sina 40 år i branschen har företaget mer eller mindre uteslutande arbetat med nya möbler märkta med branschens kvalitetsstämpel vad gäller miljöpåverkan, hållbarhet och kvalitet.
-Folk börjar tröttna på det slit- och slängsamhälle vi lever i och vill i stället investera i möbler av hög kvalitet som håller länge. Både nya och återbrukade. Varubolagets utbud och filosofi passar perfekt ihop med vår. Nu kan vi erbjuda marknaden precis vad den efterfrågar och dessutom bredda vårt utbud, säger Tobias Franklin.

-Det känns fantastiskt bra att just Kontorscenter blir ny ägare till Varubolaget. De har lång erfarenhet, gott rykte och den bästa av förutsättningar att bli en stor och seriös aktör vad gäller återbruk, säger Andreas Florén, grundare och tidigare ägare av Varubolaget.

Förvärvet genomfördes den 29 september. Varubolagets försäljningsavdelning och showroom kommer under vintern att flytta till Kontorscenters lokaler i Hudiksvall. Kontorscenter har kontor i Hudiksvall, Gävle och Söderhamn. Företagens kunder finns i hela Sverige.