Länsförsäkringar

År 2015 skulle Länsförsäkringar flytta in i nya lokaler i ett hus de själva ägde i Gävle. Kontorslokalerna skulle byggas och inredas för ett aktivitetsbaserat arbetssätt för 120 personer. Kontorscenter fick förtroendet att planera och projektleda satsningen.

Länsförsäkringar

Kundens behov
Vi kom i kontakt med Länsförsäkringar i samband med att man flyttade in i nybyggda lokaler i centrala Gävle, en fastighet som man också äger. De cirka 125 medarbetarna började samtidigt jobba utifrån ett nytt aktivitetsbaserat arbetssätt och det var därför viktigt att både planlösning och inredning underlättade för det. Arkitekt Per Kindahl från PK Design tog fram ett designkoncept avseende färg, form och produktval. Efter upphandling föll valet på oss – Kontorscenter. Uppdraget innebar ett helhetsansvar för projektet - från planering till inflyttning.

Vår lösning
Tillsammans med Andreas Nordlander, projektledare på Länsförsäkringar, ansvarade vi på Kontorscenter för planering av projektet, upphandling av inredning, budget och samordning av underleverantörer. Kontorscenter levererade totalinredning i form av möbler och dataskärmar till samtliga arbetsplatser samt möblerade upp små och större mötesrum, bibliotek och vardagsrum. Vi monterade arbetsplatser, drog fram el och såg till att Länsförsäkringars medarbetare kunde börja jobba direkt när de kom till sin nya arbetsplats. För att inflyttningen skulle gå så smidigt som möjligt flyttade vi in 25 medarbetare varje dag så att inte alla kom dit samtidigt. Kontorscenter fanns på plats under hela processen.

Resultat
Kontorscenter tog helhetsansvaret för detta projekt vilket medförde att Länsförsäkringar slapp avsätta personella resurser för detta och istället kunde fokusera på sin kärnverksamhet. Allt var förberett och klart när medarbetarna började jobba i de nya fina lokalerna.  


” Vi sökte en konkurrenskraftig samarbetspartner med resurser och extra engagemang för projektet och hittade Kontorscenter. Att dom dessutom har en stark lokal förankring i Gävleborg och de ekonomiska förutsättningarna såg vi som en avgörande faktor”

Andreas Nordlander - projektledare

Tillbaka

Kontakta oss

Harri Konttinen

Servicetekniker

E-post

dela