Om oss

Behöver du en ny arbetsstol till kontoret? Eller ska du bygga och inreda ett helt kontor eller hotell? Oavsett vilket så är du välkommen till oss. Vi säljer både enskilda produkter eller tjänster och erbjuder helhetsåtaganden från idéstadie till leverans av en komplett lösning.

Vi gör drömmar till verklighet

Kontorscenter är en totalleverantör av inredning för kontor och offentliga miljöer som hotell, restauranger, vård, skola och omsorg. Våra kunder finns i olika branscher runt om i landet. I snart 40 år har vi haft glädjen att omvandla våra kunders drömmar och behov till verklighet. Det är ett förtroende som vi försöker förvalta på bästa sätt. Vårt mål är att ha 100 % nöjda kunder.

Service, trygghet och flexibilitet

Vi är i dagsläget 15 medarbetare på våra kontor i Hudiksvall, Gävle och Söderhamn. Med dessa orter som utgångspunkt betjänar vi kunder över hela Sverige med service, trygghet och flexibilitet som ledord. På våra kontor jobbar inredningsdesigners, projektledare, säljare, montörer och kundservice.

Våra varumärken

För oss på Kontorscenter är det viktigt att alltid leverera produkter och tjänster av högsta kvalitet. Därför är vi måna om att de leverantörer vi väljer tänker som vi. Kontorscenter är stolta återförsäljare av bland annat följande varumärken: EFG, Stolab, Savo, Audioconpendax, Lammhults, Swedese, Albin i Hyssna, RH, Håg, Sono, BCI Eurobib och Wästbergs.

Dåtid, nutid och framtid

Kontorscenter grundades 1983 i i Hudiksvall av Söderhamnsbördige Nils Olof Franklin. Han började sälja kontorsmaskiner och kontorsmöbler på vinst och förlust. Det var då obruten mark, men kämpaglöden och viljan hade han med sig från sin tid som framgångsrik bordtennisspelare. Kontor i hela Gävleborg ramar idag in verksamheten och med åren har Kontorscenter blivit en huvudleverantör av de absolut största och finaste varumärkena i branschen. Nils Olof äger familjeföretaget till 100% och är idag styrelseordförande och har överlämnat det operativa ansvaret till en extern vd. Visionen för Kontorscenter är ” Att vara det självklara valet för medvetna kunder som vill skapa en funktionell, hållbar och inspirerande arbetsmiljö”. Vi strävar hela tiden efter att ligga steget före och erbjuda våra kunder hållbara lösningar av hög kvalitet och den senaste tekniken.

Våra affärsområden

Kontor

Kontor – Moderna, anpassade, hållbara och funktionella kontorsmiljöer

Arbetssätt är i ständig förändring. En kontorsmiljö ska anpassas och utgå från vilka arbetsuppgifter/aktiviteter som ska utföras. Alla arbetsplatser har unika behov där målet för oss är att skapa en hållbar miljö som skapar kreativitet, effektivitet och ökad trivsel. Vi erbjuder anpassade och genomtänkta lösningar för morgondagens kontorsmiljö.

Hotell & Restaurang

Moderna och estetiska lösningar för hotell och restaurang

Att bo på hotell och äta på restaurang blir mer och mer en helhetsupplevelse. Det räcker inte längre att bara erbjuda en skön säng eller god mat, för att sticka ut måste du erbjuda ett helt koncept. Ett helhetstänk när det kommer till design, möbelval, ljussättning, ljud och doft har aldrig varit viktigare. Vi erbjuder produkter och lösningar som skiljer dig från konkurrenterna.

Offentliga miljöer

Hållbara och smarta lösningar för offentliga miljöer

Offentliga miljöer är som namnet antyder, miljöer öppna för alla, som exempelvis entréhallar, väntrum, samlingslokaler och tågstationer. I dessa miljöer är ledorden funktion men också slitstyrka och hållbarhet. Vi erbjuder produkter och lösningar som uppfyller de många gånger tuffa krav som ställs på offentliga miljöer.

Skola & Utbildning

Ergonomiska och praktiska möbler för lärmiljöer

När skolor ska investera i nya möbler och inredning står ergonomi, kvalitet, funktion och miljöhänsyn i centrum. I vårt sortiment hittar du allt du behöver för att skapa pedagogiska och inspirerande lärmiljöer i skola, förskola och fritidshem. Allt från bord, stolar och förvaring till inredning för hela klassrum.

Vård & Omsorg

Funktionella och trivsamma lösningar för omsorgsmiljöer

Livskvalitet är i stor utsträckning kopplat till vår boendemiljö. Än viktigare blir det i situationer när vi inte längre kan vistas i vår hemmiljö utan behöver hjälp och stöd från andra. Vi erbjuder produkter som både är funktionella och flexibla men som också skapar en trygg och trivsam miljö.